Case: Satellitbillede i stort format

Jeg havde i lang tid drømt om at male en serie af satellitbilleder i stort format, men ikke haft hverken tid eller energi til det ved siden af mit fuldtidsjob som webudvikler.

Så i februar 2020 stod jeg og var ved at lægge sidste hånd på en kunstudstilling, hvor jeg følte at noget manglede, og blev enig med mig selv om at tiden var inde.

Det 1,8 x 1,3 meter store hørlærred forestiller Lena Deltaet, og det tog cirka tre uger at male.

Maleri: Lena Deltaet
I skyggen af min egen kreation…

Om Processen

Lærredet er et hørlærred med dobbeltkryds for at gøre det stabilt trods størrelsen.

Malingen (som der er gået store mængder til af) er primært Windsor & Newton akryl.

Første trin var at tegne motivet løseligt op, hvorefter jeg skitserede først landområderne, dernæst havet. Derefter trak jeg flodernes løb op – og malede dem over en tre-fire gange. Dernæst skulle der cirka fem lag på havet før jeg var nogenlunde tilfreds med farverne (der er brugt både ultramarin, phtalo blå og Windsor blå, med lysere blå farver iblandet). Det sidste jeg gjorde var at færdiggøre landområderne, hvilket kunne tages bid for bid, da de jo var adskilt af floderne i håndterbare sektioner. Til sidst tilføjede jeg farvekortet øverst i hjørnet for at skabe balance i motivet.

Her lægger jeg tredje lag på havområdet i toppen.

Skriv et svar