Case: Malerier på træklodser

Jeg har længe ønsket at arbejde med træ, men ikke rigtig fundet tiden og energien til at komme i gang med at lære det. Skæbnen ville imidlertid at jeg stod med noget spærtræ tilovers efter vores renovation af førstesalen. Dette blev savet ud i kvadratiske blokke, hvorefter jeg malede dem på alle sider.

Jeg startede med at slibe hver blok, hvorefter den blev grundet med hvid maling. Derefter malede jeg et landskab hele vejen rundt. Det giver en vis (falsk) 3D effekt at der også er malet på siderne. Derudover kan man vende klodsen alt efter hvilken side man foretrækker motivet på (det varierer selvsagt en smule fra side til side).

Det, at klodsen kan stå selv, samt at den kan vendes eller drejes efter forgodtbefindende, gør disse værker til noget helt andet end de “traditionelle” malerier der skal hænge på væggen. De befinder sig snarere i en gråzone mellem skulptur og maleri.